Razvoj integracijske platforme za pametne elektroenergetske mreže (SEGIP) Istraživanje i razvoj

Razvoj integracijske platforme za pametne elektroenergetske mreže (SEGIP)

Naziv Poziva

Povećanje razvoja novih proizvoda i usluga koji proizlaze iz aktivnosti istraživanja i razvoja KK.01.2.1.01.

Naziv projekta

Razvoj integracijske platforme za pametne elektroenergetske mreže (SEGIP)

Naziv korisnika

Base58 d.o.o.
Kapucinska 31
31000 Osijek

Naziv partnera

Sveučilište J.J.Strossmayera u Osijeku, Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek

Kratki opis projekta

Kroz eksperimentalni razvoj zajedno s partnerom razviti inovativnu integracijsku platformu za upravljanje pametnim elektroenergetskim mrežama

Cilj projekta

Povećanje razine podrške svim akterima u cijelom lancu distribucije elekrične energije, povećanje iskoristivosti raspoložive energije te inovativni način upravljanja elektroenergetskom mrežom

Kontakt osoba

Domagoj Vuković, voditelj projekta,
domagoj.vukovic@base58.hr

Ukupna vrijednost projekta

13.513.779,14 HRK

EU sufinanciranje projekta

7.903.780,54 HRK

Razdoblje provedbe

od 01.10.2018. do 01.10.2021.

Za više informacija o Europskim strukturnim i investicijskim fondovima posjetite

https://strukturnifondovi.hr/
https://www.mingo.hr/
https://hamagbicro.hr/

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj
Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Base58 d.o.o.

Bounding Box 2021Novosti

U Osijeku je 26.03.2021. održana konferecija Bounding Box 2021. s ciljem promocije i boljeg razumijevanja umjetne inteligencije i prikaza kako tehnologija utječe na gotovo sve aspekte naših života. Na konferenciji je 12 predavača iz tvrtki i znanstveno-obrazovnih institucija pokazalo područja i načine primjene umjetne inteligencije u stvarnim međunarodnim i domaćim projektima. Organizator konferecije bila je tvrtka Protostar Labs, specijalizirana za područje računalnog vida i robotike, u suradnji sa kreativnom agencijom Adverta.

Tvrtka Base58 održala je predavanja i izlaganje pod nazivom „Primjena računalne inteligencije u elektrotehnici kroz projekt SEGIP“ gdje su predstavnici tvrtke i Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija raspravljali o integracijskoj primjeni metoda računalne inteligencije u pojedinim komponentama projektnog rješenja. Predavanjem je objašnjena mogućnost i dosezi primjene računalne inteligencije, podskupa umjetne inteligencije, kroz biološki inspirirane optimizacijske algoritme i različlite metaheurističke metode. Zakonitosti i proračunska ograničenja elektroenergetskog sustava uzeti su u obzir prilikom integriranja pojedinih optimizacijskih postupaka i prikazani su preliminirani rezultati prihvatljivi za javnu objavu.

Konferecija je održana uz suglasnost stožera civilne zaštite i u skladu s važećim preporukama, uvažavajući sve epidemiološke mjere te je okupljanje organizirano isključivo za predavače i organizatore, dok je za sve ostale zanteresirane bio organiziran prijenos putem Zoom aplikacije, uz prethodnu prijavu.

International Conference on Smart Systems and Technologies 2020 (SST 2020)Novosti

Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku ove godine je bio domaćin i organizator četvrte po redu međunarodne znanstvene konferencije “International Conference on Smart Systems and Technologies 2020“ (SST 2020) koja se održala od 14. do 16. listopada 2020. godine u Osijeku.

Konferencija je imala za cilj istraživačima i stručnjacima omogućiti platformu za razvoj i širenje znanstvenih i stručnih spoznaja iz područja pametnih sustava i tehnologija, u prvom redu u području elektrotehnike, računarstva, komunikacijskih tehnologija, automatike, robotike, ali i svih drugih interdisciplinarnih područja i primjena.

Nadzorni i programski odbor konferencije okupio je preko 90 uglednih znanstvenika iz oko 10 zemalja. Izlaganja 36 međunardono recenziranih radova održalo se u okviru 11 sekcija, a radovi će biti objavljeni u zborniku radova SST 2020 Proceedings koji će biti indeksiran u IEEE Xplore i drugim znantvenim i stručnim bazama u području elektrotejnike i računarstva.

Također, održane su četiri radionice, dva pozvana predavanja i dva tehnička predavanja.

Na radionici „Smart Grid i Internet of Energy“ prezentirani su dosadašnji rezultati projekta „SEGIP“ a izlaganja su održali predstavnici tvrtke Base58 d.o.o. (Korisnik projekta) i predstavnici Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija (Partner na projektu).

Više informacije možete pronaći na: https://sst-conference.org/